Igiena orală: 5 recomandări pentru a avea o dantură sănătoasă
Igiena orală: 5 recomandări pentru a avea o dantură sănătoasă Un zâmbet frumos și sănătos depinde de felul în care ne îngrijim dinții. În plus,
Un zâmbet frumos și sănătos depinde de felul în care ne îngrijim dinții. În plus, sănătatea orală este foarte importantă și reprezintă un indicator cheie pentru sănătatea organismului nostru. În lipsa unei igiene orale adecvate, cariile sau problemele gingiilor își pot face apariția, ceea ce poate duce la durere, pierderea dinților și inevitabil a încrederii în sine. De aceea, specialiștii SmilePro au făcut un top al celor mai importante recomandări pentru a îți păstra zâmbetul cât mai frumos și sănătos:
1. Spălatul pe dinți – pasul cheie în menținerea sănătății orale
O igienă orală corespunzătoare începe cu periajul dentar, care trebuie realizat de cel puțin două ori pe zi, după fiecare masă și în special înainte culcare. Prin periaj, nu numai că îți protejezi dinții prin îndepărtarea resturilor de alimente sau a altor substanțe nocive care pot provoca apariția cariilor, dar dinții sunt astfel întăriți, oferindu-le suportul mineral de care au nevoie.
2. Folosiți produse cu fluor
Fluorul este cel mai bun prieten al smalțului dentar deoarece ajută la susținerea mineralelor găsite în smalț și luptă împotriva bacteriilor care atacă smalțul. Cel mai bun mod de a utiliza fluorul zilnic este să folosești o pastă de dinți și o apă de gură, ambele pe bază de fluor. În cazul în care eroziunea smalțului este deja prezentă, discută cu un medicul stomatolog despre un tratament mai puternic cu fluor ce îți poate proteja dinții în mod corespunzător.
3. Nu subestima puterea aței dentare
Dacă în trecut ai omis să folosești ața dentară, acum este momentul să începi. Ața dentară este foarte importantă întrucât îndepărtează particulele de mâncare și placa pe care periuța de dinți nu le poate ajunge. Încearcă să folosești ața dentară cel puțin o dată pe zi și asigură-te că o folosești printre fiecare dinte. În loc să introduci ața dentară drept în jos și direct înapoi în sus, îți recomandăm să o treci de-a lungul părților laterale ale dinților.
4. Evită alimentele și băuturile dăunătoare
Multe cazuri de carii pot fi atribuite în mare parte unei diete necorespunzătoare, care constă în alimente bogate în zahăr și alți carbohidrați dăunători. Pentru a îți proteja dinții, încearcă să eviți consumul prea mare de alimente și băuturi dăunătoare, cum ar fi băuturile acidulate sau ne-acidulate, cafeaua și dulciurile. Cum pentru mulți, renunțarea la cafea sau la alte alimente și băuturi care pot afecta smalțul nu este fezabilă, recomandăm ca frecvența consumului acestora sa fie diminuată.
5. Vizitează-ți în mod regulat medicul stomatolog
Nu în ultimul rând, este foarte important să îți vizitezi regulat medicul stomatolog pentru a-ți proteja corespunzător dinții. O vizită anuală la medicul stomatolog este recomandată. La această vizită, medicul stomatolog va începe cu un consult extra-oral prin palparea ganglionilor limfatici ai gâtului și verificarea articulației mandibulare, urmat de un consult intra-oral compus din verificarea vizuală a mucoasei orale, gingiilor și dinților obligatoriu cu ajutorul radiografiilor dentare. Deși o igienă orală bună poate reduce semnificativ șansa de eroziune a smalțului, se poate forma totuși placă bacteriană pe suprafața dinților. Vizitând regulat medicul stomatolog pentru o curățare și un control dentar, igiena ta orală va fi impecabilă, vei putea preveni problemele dentare și îți vei putea păstra zâmbetul minunat.
SmilePro este aici pentru tine, cu cele mai bune recomandări pentru a-ți proteja dinții si a preveni probleme dentare. Fă-ți o programare pentru a discuta cu specialiștii noștri si a beneficia de o igienizare dentară profesională!
Igiena orală: 5 recomandări pentru a avea o dantură sănătoasă Un zâmbet frumos și sănătos depinde de felul în care ne îngrijim dinții. În plus,
Opțiuni pentru înlocuirea dinților lipsă: soluții și recomandări Lipsa unuia sau mai multor dinți nu reprezintă o problemă ce afectează doar estetica facială, ci poate
© 2024 SmilePro