logo-header-2
Edit Content

Date de contact

Laserul dentar

Un ghid despre tratamentul cu laser dentar

Ce este laserul dentar?

Tratamentul stomatologic cu laser este o modalitate inovatoare și eficientă de abordare a diverselor afecțiuni dentare. Laserul dentar reprezintă o tehnologie de ultimă generație, oferind o alternativă inovatoare și precisă la metodele tradiționale de tratament dentar. Acest dispozitiv innovator emite un fascicul concentrat de lumină care poate fi direcționat cu precizie pentru a trata probleme dentare specifice. Prin beneficiile sale multiple, tratamentul dentar cu laser contribuie la îmbunătățirea calității experienței pacientului și reprezintă o opțiune modernă și eficientă în practica stomatologică contemporană.

Avantajele utilizării laserului în stomatologie

Utilizarea laserului în stomatologie prezintă numeroase beneficia:

laserul stomatologic permite intervenții mai puțin invazive
reduce disconfortul și durerea asociată procedurilor dentare
tratamentele dentare cu laser au o precizie ridicată
laserul dentar are capacitatea de a steriliza zonele tratate și reduce inflamația, precum și riscul de infecții
laserul dentar contribuie la conservarea țesuturilor sănătoase
Creșterea încrederii în sine
Descoperiți inovația în tratamentul stomatologic cu ajutorul laserului dentar!

Tipul de laser folosit la SmilePro

La clinica SmilePro, aducem excelența în tratamentul stomatologic prin utilizarea tehnologiei de vârf, inclusiv prin laserul dentar Biolase Epic X, fabricat în Statele Unite ale Americii. Alegem cu încredere acest dispozitiv avansat pentru a oferi pacienților noștri o experiență de tratament superioară.

Cu ajutorul Biolase Epic X, avem posibilitatea de a realiza proceduri precum tratarea bolii parodontale, gingivectomii și albirea dentară cu laser într-un mod precis și eficient. Laserul detarl Epic X oferă un control unic asupra lungimilor de undă și puterii de emisie, permițându-ne să adaptăm tratamentul la necesitățile individuale ale fiecărui pacient. Acest dispozitiv avansat nu doar maximizează eficiența procedurilor, ci și minimizează disconfortul postoperator, contribuind astfel la o experiență mai plăcută pentru cei care aleg să își îngrijească sănătatea orală la SmilePro.

Tipuri de tratamente cu laser dentar

Laserul dentar este frecvent utilizat pentru diverse intervenții, cum ar fi tratarea bolii parodontale, remodelarea gingiilor, îndepărtarea țesutului moale sau chiar în proceduri de albire dentară.

Albirea dentară cu laser ​

Albirea dentară cu laser este o metodă avansată și eficientă pentru a obține un zâmbet mai strălucitor și mai alb. În comparație cu procedurile tradiționale de albire, albirea dentară cu laser este mai rapidă și mai precisă, permițând un control mai mare asupra procesului.

În timpul acestei proceduri, un gel de albire special este aplicat pe suprafața dinților, iar apoi este activat de o sursă de lumină laser cu precizie. Lumina laserului stomatologic accelerează procesul de albire, ajutând la descompunerea petelor și decolorărilor de pe smalțul dentar. Principala sa calitate constă în eficacitatea sa crescută, permițând pacienților să obțină rezultate remarcabile într-un interval de timp mai scurt. Albirea dentară cu laser nu numai că îmbunătățește estetica zâmbetului, dar oferă și un nivel mai ridicat de confort și precizie, transformând experiența pacientului într-una plăcută și eficientă.

Laserul dentar în tratarea parodontozei

Parodontoza (boala parodontală) este o afecțiune cronică ce afectează gingiile și țesuturile de susținere ale dinților, ce poate varia ca severitate. De aceea, tratamentul parodontozei cu laser reprezintă o abordare avansată și eficientă în gestionarea acestei afecțiuni. Folosind laserul dentar, tratamentul devine mai precis și mai puțin invaziv în comparație cu metodele convenționale. 

Procedura de tratament al parodontozei cu laser se caracterizează prin utilizarea laserului dentar pentru a elimina bacteriile responsabile de inflamația gingiilor și deteriorarea țesutului de susținere al dinților. De asemenea, laserul dentar poate fi folosit pentru îndepărtarea plăcii bacteriene și tartrului de la suprafața dinților și din jurul rădăcinilor dentare. În plus, acesta poate stimula regenerarea țesuturilor sănătoase și coagularea vaselor de sânge, contribuind astfel la vindecarea și întărirea gingiilor. Astfel, tratamentul cu laser al parodontozei nu doar tratează eficient afecțiunea, ci oferă și beneficiul adițional al unei recuperări mai rapide și a unui disconfort minim pentru pacient.

Gingivectomie cu laser dentar

Laserul dentar reprezintă o modalitate inovatoare și eficientă în efectuarea gingivectomiilor, proceduri chirurgicale care vizează îndepărtarea excesului de țesut gingival pentru a corecta probleme estetice sau funcționale. În comparație cu metodele tradiționale, utilizarea laserului dentar în gingivectomie oferă numeroase beneficii. Acest dispozitiv emite o lumină de mare precizie, permitând medicului dentist să taie țesutul într-o manieră mai puțin invazivă. De asemenea, laserul stomatologic ajută la coagularea vaselor de sânge în timpul procedurii, reducând astfel riscul de sângerare excesivă și contribuind la o recuperare mai rapidă. În plus, laserul dentar are capacitatea de a steriliza zonele tratate, reducând riscul de infecții și accelerând procesul de vindecare. Astfel, prin această tehnologie, se obține o abordare mai delicată și mai precisă în remodelarea gingiilor, cu rezultate estetice superioare și cu un grad mai redus de disconfort postoperator.

Tratament stomatologic cu laser: preț

Costurile tratamentului stomatologic cu laser pot varia semnificativ în funcție de natura specifică a procedurii și nevoile individuale ale fiecărui pacient. La clinica SmilePro, recunoaștem că fiecare situație este unică și că tarifele pot fi influențate de diferiți factori, cum ar fi complexitatea intervenției, durata tratamentului și tehnologia specifică utilizată. Având în vedere aceste variabile, pacienții noștri beneficiază de planuri de tratament personalizate și oferte adaptate nevoilor lor specifice.

Verificați prețurile noastre

Dacă doriți să descoperiți varietatea noastră de opțiuni de tratamente și soluții personalizate, vizitați pagina noastră de prețuri pentru mai multe informații.

Luați legătura cu noi

Încă vă întrebați dacă laserul este cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră? Completați formularul de mai jos și lăsați-ne să vă ajutăm să găsiți cea mai bună soluție pentru nevoile dumneavoastră.

Suntem aici dacă ai nevoie de

Laserul dentar
Contactează-ne

iar specialiștii noștri vă vor recomanda cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră.

Vrei o programare?

Lasă-ne datele tale