logo-header-2
Edit Content

Date de contact

Gutiera pentru sforăit și apnee

Soluția eficientă pentru un somn liniștit

Sindromul de apnee în somn și sforăitul pot reprezenta o problemă serioasă de sănătate. La SmilePro beneficiezi de cea mai eficientă opțiune pentru a trata apneea sau sforăitul: gutierele dentare anti-apnee/anti-sforăit.

Care este legătura dintre stomatologie și apneea în somn sau problema sforăitului?

Se estimează că 45 la sută dintre adulți sforăie ocazional, în timp ce 25 la sută sforăie în mod regulat - adesea deranjând somnul partenerului și inclusiv pe al lor. Astfel, poate vi se pare că stomatologia nu are nimic în comun cu sindromul de apnee în somn sau sforăitul. În realitate, există o legătură strânsă între stomatologie și tulburările de somn. Medicina dentară a somnului este o zonă de expertiză clinică care se concentrează pe managementul tulburărilor respiratorii în somn, inclusiv sforăitul, apneea nocturnă și bruxismul (scrâșnirea dinților).

Cu siguranță ați auzit despre diverse remedii și tratamente pentru sforăit, dar puțini cunosc eficacitatea gutierelor dentare anti-sforăit și anti-apnee. In acest articol, vom explora ce cauzează sforăitul, potențialele riscuri pentru sănătate asociate cu sforăitul și modul în care gutiera pentru sforăit vă poate ajuta să aveți un somn mai bun.

Care sunt cauzele sforăitului?

Sforăitul apare atunci când căile respiratorii sunt parțial blocate, provocând vibrații în gât și având ca rezultat sunetul puternic, dar deranjant pe care îl cunoaștem cu toții. Cauzele sforăitului sunt diverse, acestea fiind influențate de o varietate de factori, inclusiv: excesul de greutate sau obezitatea, consumul de alcool, fumatul, congestia nazală, poziția în timpul somnului, inclusiv relaxarea mușchilor gâtului.
În timp ce sforăitul ocazional poate să nu fie un motiv de îngrijorare, sforăitul cronic poate fi un semn al unei probleme mai grave, cum ar fi apneea în somn.

Ce este sindromul de apnee în somn și de ce este periculoasă?

Apneea nocturnă este o tulburare de somn care determină oprirea și pornirea repetată a respirației în timpul somnului. Acest lucru poate duce la o scădere a nivelului de oxigen din sânge, la întreruperea ciclului de somn, contribuind la o calitate slabă a somnului și la oboseală în timpul zilei. Pe lângă sforăit, alte simptome ale apneei pot include: sufocare în timpul somnului, dureri de cap, dificultăți de concentrare, tensiune arterială ridicată și un risc crescut de boli de inimă sau accident vascular cerebral.

Cum vă poate ajuta gutiera anti-sforăit / anti-apnee?

Deși aceste tulburări pot reprezenta probleme de sănătate serioase, există remedii împotriva sforăitului, respectiv apneei. Gutiera împotriva sforăitului sau gutiera anti-apnee este un tip de dispozitiv care este conceput pentru a ajuta la menținerea căilor respiratorii deschise în timpul somnului, reducând sau eliminând sforăitul. Aceasta funcționează prin tragerea ușoară a maxilarului inferior înainte, împiedicând limba să blocheze căile respiratorii și permițând o respirație mai ușoară. 

Beneficiile gutierei anti-apnee/anti-sforăit

Gutiera pentru sforăit este un dipozitiv eficace pentru oprirea sforăitului, având numeroase beneficii:

este o soluție non-invazivă și nedurerosăç
este ușor de purtat și întreținut
îmbunătățește somnul și calitatea vieții cotidiene
facilitează un nivel de energie ridicat, precum și atenție și capacitate de concentrare sporită
previne somnolența excesivă resimțită în timpul zilei
poate fi folosită inclusiv de către pacienții cu proteze sau implanturi
Te simți obosit în timpul zilei sau ai probleme de concentrare? Cauți un tratament împotriva sforăitului? Fă o vizită specialiștilor SmilePro, care te vor ajuta să îți îmbunătățești calitatea somnului și a vieții.

De ce este gutiera pentru sforăit și apnee o investiție sigură?

În comparație cu alte tratamente pentru sforăit, gutiera împotriva sforăitului este o opțiune mai eficientă din punct de vedere al costurilor. Deși costul inițial poate fi mai mare decât cel al altor remedii, acest dispozitiv împotriva sforăitului este realizat de un dentist și este adaptat fiecărui pacient, fiind conceput pentru a dura mai mulți ani, ceea ce poate economisi bani pe termen lung. Alte soluții, cum ar fi intervențiile chirurgicale sau aparatele cu presiune pozitivă continuă (CPAP), pot necesita costuri continue pentru întreținere, piese de schimb sau consumabile. O gutieră anti-sforăit sau o gutieră anti-apnee, pe de altă parte, necesită de obicei doar o investiție unică.

Diferența dintre dispozitivele disponibile în comerț și  gutiera pentru sforăit realizată de stomatolog constă în faptul că aceasta din urma este realizată printr-un proces personalizat. Specialiștii noștri evaluează cu atenție nevoile specifice ale pacientului la începutul tratamentului pentru a asigura o adaptare precisă și rezultate eficiente. În schimb, dispozitivele achiziționate din comerț nu se vor potrivi corespunzător, ceea ce va duce la disconfort și eficacitate redusă.

Pentru informații detaliate despre costuri și opțiunile disponibile, vă recomandăm să consultați secțiunea de prețuri pentru tratamente dentare de pe pagina noastră sau să vă programați pentru o consultație în cadrul clinicii noastre.

Care sunt etapele realizării unei gutiere pentru sforăit sau apnee la SmilePro?

Consultația

reprezintă primul pas în drumul către terapia cu gutiere împotriva sforăitului sau apneei nocturne. În această etapă, vei discuta cu specialistul istoricul tău medical pentru ca acesta să aibă o viziune cât mai clară asupra stării tale de sănătate.

Prezentarea planului de tratament

în funcție de starea ta de sănătate și de istoricul medical, medicul specialist îți va prezenta tipul de gutieră anti-sforăit și anti-apnee care ți se potrivește cel mai bine.

Amprentarea

reprezintă o etapă importantă, în care se realizează amprentele ambelor arcade și amprenta ocluziei (mușcătură), care sunt mai apoi trimise la laborator pentru realizarea gutierei pentru sforăit sau apnee.

Potrivirea

este etapa în care verificăm dacă gutiera împotriva sforăitului se potrivește și se adaptează, iar medicul specialist îți oferă toate instrucțiunile necesare utilizării și întreținerii gutierei.

Evaluarea și monitorizarea

sunt la fel de importante ca și celelalte etape; la SmilePro beneficiezi de un plan de tratament personalizat și complet, astfel că medicul specialist va continua să monitorizeze progresul și răspunsul la tratament pentru a se asigura că te vei bucura de o stare bună de sănătate și un somn liniștit pe termen lung.

Ce fel de gutiere gutiere pentru sforăit sau apnee realizăm la SmilePro?

La SmilePro, gutierele anti-sforăit sau anti-apnee sunt un tip de dispozitive de avansare mandibulară. Acest tip de gutieră funcționează prin avansarea ușoară a mandibulei înainte, ceea ce ajută la menținerea gâtului deschis, reducând astfel rezistența căilor respiratorii care duce la sforăit și episoade de apnee. Unele gutiere împotriva sforăitului pot dispune, de asemenea, de posibilitatea de reglare, permițând ajustarea fină a gradului de avansare a mandibulei, astfel încât să fie cât mai confortabile și eficiente. Această posibilitate de ajustare și potrivirea personalizată fac din gutierele anti-sforăit o opțiune eficace pentru cei care întâmpină probleme cu respirația pe timpul nopții. 

Întrebări frecvente despre gutiera pentru sforăit și gutiera apnee

Medicina dentară a somnului este încă în faza incipientă de dezvoltare și recunoaștere în țară. SmilePro este una dintre puținele clinici stomatologice din România cu specialiști experimentați în medicina dentară a somnului, cu certificări și studii post-universitare în Europa.

Gutiera pentru sforăit sau apnee nocturnă și gutiera pentru bruxism sunt dispozitive diferite, concepute pentru a trata condiții diferite. Deși ambele sunt purtate pe timpul nopții, designul și scopul lor sunt diferite, reflectând condițiile specifice pe care le tratează.

Da, gutierele anti-sforăit sunt proiectate să fie cât mai confortabile. Ele sunt personalizate pentru a se potrivi perfect cu structura dentară a fiecărui pacient, ceea ce le face ușor de purtat pe durata întregii nopți.

Perioada de adaptare poate varia de la o persoană la alta. Majoritatea persoanelor se obișnuiesc cu gutiera în câteva zile până la câteva săptămâni. Este important să urmați instrucțiunile specialistului pentru a facilita procesul de adaptare.

De ce să alegi SmilePro pentru a rezolva apneea în somn sau problema sforăitului

Sănătatea ta este prioritatea noastră, iar somnul este esențial pentru buna funcționare și longevitatea organismului, având un impact major asupra vieții cotidiene.

SmilePro este una dintre puținele clinici stomatologice din România cu specialiști experimentați în medicina dentară a somnului, cu certificări și studii post-universitare în Europa.

Tratamentele oferite la SmilePro sunt personalizate, astfel încât să corespundă nevoilor tale individuale și să asigure confortul necesar.

Pe lângă servicii și tehnologii de cea mai înaltă calitate, implementăm standardele și protocoalele stabilite de instituții internaționale de prestigiu, precum European Academy of Dental Sleep Medicine și American Academy of Dental Sleep Medicine

Suntem aici dacă ai nevoie de

Gutiere

dentare anti-apnee

Contactează-ne

iar specialiștii noștri îți vor reda un zâmbet frumos și sănătos

Vrei o programare?

Lasă-ne datele tale