Gutiere dentare anti-apnee/anti-sforăit

Sindromul de apnee în somn și sforăitul pot reprezenta o problemă serioasă de sănătate. La SmilePro beneficiezi de cea mai eficientă opțiune pentru a trata apneea sau sforăitul: gutierele dentare anti-apnee/anti-sforăit.

Care este legătura dintre stomatologie și apneea în somn sau problema sforăitului?

Poate ți se pare că stomatologia nu are nimic în comun cu apneea sau sforăitul. În realitate, există o legătură strânsă între stomatologie și tulburările de somn. Medicina dentară a somnului este o zonă de expertiză clinică care se concentrează pe managementul tulburărilor respiratorii în somn, inclusiv sforăitul, apneea în somn, intoleranța la terapia CPAP (Continuous Positiv Airway Pressure - Presiune pozitivă continuă în căile aeriene) și bruxismul (scrâșnirea dinților). Aceste probleme pot fi rezolvate cu ajutorul terapiei stomatologice și mai precis a gutierelor dentare.

La SmilePro avem specialiști cu experiență internațională în tratarea apneei în somn și a sforăitului. Suntem aici pentru a-ți rezolva toate problemele astfel încât tu, dar și cei de lângă tine, să vă bucurați de o viață mai fericită și sănătoasă, precum și de un somn liniștit cu vise plăcute.

Ce este apneea în somn?

Apneea în somn este o tulburare frecventă ce determină pauze repetate în respirație sau respirații superficiale în timpul somnului. Pauzele de respirație pot dura de la câteva secunde până la minute. Ele pot apărea între 5 și 30 de ori sau mai mult pe oră. Acest lucru are ca rezultat o calitate scăzută a somnului, ce duce la o stare de oboseală și somnolență excesivă în timpul zilei.

Lăsată netratată, apneea în somn poate contribui la:

Care este cauza sforăitului?

La o primă vedere, sforăitul nu pare a fi o problemă gravă, dar în anumite situații poate indica existența unei condiții mai serioase, cum ar fi apneea în somn. Cauzele sforăitului pot fi diverse, de la anatomia gurii, musculatura gâtului și a sinusurilor, până la prezența unor alergii sau congestii nazale.

Indiferent de cauză, sforăitul apare când în timpul somnului, mușchii din zona gâtului se relaxează, provocând blocarea căilor respiratorii. Datorită creșterii presiunii și modificării fluxului de aer inspirat, țesuturile moi încep să vibreze și apar sunetele caracteristice sforăitului.

Te simți obosit în timpul zilei sau ai probleme de concentrare? Nu poți ține sforăitul sub control?

Fă o vizită specialiștilor SmilePro, care te vor ajuta să îți îmbunătățești calitatea somnului și a vieții.

Gutiera anti-apnee/anti-sforăit: soluția cea mai eficientă

Gutiera anti-apnee/anti-sforăit este un dispozitiv medical ce se poartă în timpul somnului și previne restrângerea căilor respiratorii, susținând limba și maxilarul într-o poziție spre înainte. Prin înaintarea lor, limba și maxilarul se îndepărtează de partea anterioară a gâtului, căile respiratorii rămân largi și deschise, ceea ce îmbunătățește respirația și aportul de oxigen, eliminând rezistența aerului ce duce la sforăit și întreruperile temporare ale respirației cauzate de apnee.

Spre deosebire de alte dispozitive din comerț, gutiera anti-apnee / anti-sforăit este un dispozitiv personalizat adaptat situației fiecărui pacient. Când este purtată în timpul somnului, aceasta se simte precum un retainer ortodontic sau o gutieră de protecție pentru sportivi.

Beneficiile gutierei anti-apnee/anti-sforăit

este un tratament non-invaziv și nedureros
este ușor de purtat și întreținut
îmbunătățește somnul și calitatea vieții cotidiene
facilitează un nivel de energie ridicat, precum și atenție și capacitate de concentrare sporită
previne somnolența excesivă resimțită în timpul zilei
oferă protecție împotrivă bruxismului (scrâșnitul din dinți)
poate fi folosită inclusiv de către pacienții cu proteze sau implanturi

Etapele de terapia cu gutiere anti-apnee / anti-sforăit

Consultația

reprezintă primul pas în drumul către terapia cu gutiere anti-apnee / anti-sforăit. În această etapă, vei discuta cu specialistul istoricul tău medical pentru ca acesta să aibă o viziune cât mai clară asupra stării tale de sănătate.

Discuție cu medicul specialist

în funcție de starea ta de sănătate și de istoricul medical, medicul specialist iți va prezenta tipul de gutieră care ți se potrivește cel mai bine.

Amprentarear

reprezintă o etapă importantă, în care se realizează amprentele ambelor arcade și amprenta ocluziei (mușcătură), care sunt mai apoi trimise la laborator pentru realizarea gutierei.

Potrivirea

este etapa în care verificăm că dispozitivul se potrivește și se adaptează, iar medicul specialist îți oferă toate instrucțiunile necesare utilizării și întreținerii gutierei.

Evaluarea și monitorizarea

sunt la fel de importante ca și celelalte etape; la SmilePro beneficiezi de un plan de tratament personalizat și complet, astfel că medicul specialist va continua să monitorizeze progresul și răspunsul la tratament pentru a se asigura că te vei bucura de o stare bună de sănătate și un somn liniștit pe termen lung.

*Fiecare caz medical are o complexitate diferită. În unele situații, vor fi necesare analize suplimentare și o evaluare multidisciplinară. La SmilePro, facem echipă cu specialiști și din alte arii medicale pentru a ne asigura că primești tratamentul de care ai nevoie.

De ce să alegi SmilePro pentru a rezolva apneea în somn sau problema sforăitului

Sănătatea ta este prioritatea noastră, iar somnul este esențial pentru buna funcționare și longevitatea organismului, având un impact major asupra vieții cotidiene.

SmilePro este una dintre puținele clinici stomatologice din România cu specialiști experimentați în medicina dentară a somnului, cu certificări și studii post-universitare în Europa.

Tratamentele oferite la SmilePro sunt personalizate, astfel încât să corespundă nevoilor tale individuale și să asigure confortul necesar.

Pe lângă servicii și tehnologii de cea mai înaltă calitate, implementăm standardele și protocoalele stabilite de instituții internaționale de prestigiu, precum European Academy of Dental Sleep Medicine și American Academy of Dental Sleep Medicine

Suntem aici dacă ai nevoie de

Gutiere

dentare anti-apnee

Contactează-ne

iar specialiștii noștri îți vor reda un zâmbet frumos și sănătos

Vrei o programare?

Lasă-ne datele tale