logo-header-2
Edit Content

Date de contact

Albire dentară cu laser - Tot ce trebuie să știi despre ea

O scurtă introducere: de ce se îngălbenesc dinții?

Dinții se pot îngălbeni din cauza unei varietăți de factori, iar această nuanță nedorită poate afecta estetica zâmbetului. Un motiv frecvent este consumul de alimente și băuturi cu pigmenți puternici, precum cafeaua, ceaiul, vinul roșu și unele fructe. Fumatul este, de asemenea, un factor important, deoarece nicotina și alte substanțe chimice prezente în tutun pot contribui la decolorarea dinților. De asemenea, placa bacteriană și tartrul acumulate în timp pot cauza îngălbenirea, iar igiena dentară precară poate amplifica acest efect. Așa cum probabil știți, mai există factori precum îmbătrânirea naturală, expunerea prelungită la fluor sau administrarea anumitor medicamente ce pot influența culoarea dinților. Dar, cu soluția potrivită de albire dentară, este posibil să inversați acest proces pentru a vă face dinții mai albi și a zâmbi din nou cu încredere.

Ce este albirea dentară cu laser?

Albirea dentară cu laser reprezintă o metodă modernă și mai eficientă de a reda strălucirea zâmbetului în comparație cu albirea dentară cu lampă sau gutiere. Procedura de albire dentară cu laser implică utilizarea unui laser dentar cu scopul de a activa un gel special aplicat pe suprafața dinților. Acest gel conține agenți de albire, iar mai apoi este activat cu ajutorul unei laserului dentar, care permite agenților de albire să elimine petele sau decolorările. Fiți fără grijă, procedura se desfășoară sub atenta supraveghere a personalului medical specializat, care ajustează parametrii laserului pentru a asigura eficacitatea optimă a tratamentului. În timpul acestei sesiuni, se acordă o atenție deosebită fiecărui dinte, iar procedura se repetă în funcție de necesitățile specifice ale fiecărui pacient.

Nu uitați, albirea dentară cu laser se bucură de popularitate tocmai datorită eficacității sale remarcabile și a beneficiilor rapide, oferind pacienților un zâmbet mai strălucitor și atrăgător într-un mod sigur.

Beneficii ale albirii dentare cu laser

Eficiență rapidă:

Procedura de albire dentară cu laser oferă rezultate notabile într-un interval de timp redus, datorită activării rapide a agenților de albire prin intermediul laserului dentar

Precizie și control:

Albirea dinților cu laser permite o distribuție uniformă a energiei luminoase, asigurând o acoperire precisă a fiecărui dinte. Parametrii laserului pot fi ajustați pentru a se potrivi nevoilor individuale ale pacientului

Minimizarea disconfortului:

Procedura de albire dentară cu laser este mai puțin invazivă, reducând disconfortul pacientului în comparație cu alte metode tradiționale de albire

Eliminarea decolorărilor persistente:

Albirea cu laser este eficientă în tratarea decolorărilor persistente cauzate de factori precum fumatul, consumul de cafea sau alte substanțe pigmentate

Personalizare adaptată nevoilor individuale:

Procedura de albire cu laser poate fi adaptată nevoilor specifice ale fiecărui pacient, având în vedere condițiile dentare individuale, ceea ce duce la un rezultat personalizat

Descoperiți magia albirii dentare cu laser și bucurați-vă de dinții mai strălucitori și mai frumoși într-o singură ședință!

Cele 5 etape ale albirii dentare cu laser

Consultație

Se realizează o consultație detaliată pentru evaluarea stării dentare și stabilirea unui plan de tratament personalizat.

Igienizarea

Pasul următor constă în igienizare orală, inclusiv detartraj cu ultrasunete, periaj profesional și utilizarea tehnologiei airflow pentru îndepărtarea plăcii bacteriene.

Protejarea gingiilor

În timpul procedurii de albire, gingiile sunt protejate cu grijă, utilizând materiale de izolare ca sa asigurăm confortul pacientului și să prevenim iritațiile.

Aplicarea gelului de albire

Un gel special, conținând agenți de albire, este aplicat uniform pe dinți, pregătindu-i pentru activarea ulterioară cu laserul.

Activarea cu laser

Sursa de lumină laser de înaltă intensitate activează agenții de albire din gel, accelerând procesul de albire și obținând rezultate vizibile într-un timp mai scurt.

Albire dentară cu laser: preț

La clinica SmilePro, procedura de albire dentară cu laser este oferită la prețul de 1.500 de lei, reflectând calitatea, tehnologiile de înaltă clasă și profesionalismul serviciilor oferite de echipa noastră de medici dentiști specializați. Este important să subliniem că aceasta este doar o estimare generală, deoarece prețurile pot varia în funcție de cerințele individuale ale fiecărui pacient.

La SmilePro, ne preocupăm de satisfacția pacienților noștri, astfel că recomandăm întotdeauna o consultație prealabilă și un plan de tratament dentar personalizat. Această abordare individualizată asigură nu numai rezultatele optime ale procedurii de albire cu laser, dar și o experiență personalizată, adaptată nevoilor fiecărui pacient. Pentru informații specifice despre costuri și programarea unei consultații, vă invităm să ne contactați. 

Înainte și după albirea dentară cu laser

Recomandările noastre

Înainte de tratament

Curățarea dinților profesională

O curățare dentară profesională înainte de procedura de albire cu laser este absolut necesară pentru eliminarea plăcii bacteriene, pregătind astfel dinții în vederea efectuării procedurii.

Igienă orală riguroasă

Păstrați o igienă orală adecvată înainte de procedura de albire cu laser, periați-vă dinții în mod regulat și utilizați ața dentară cu scopul de ea a elimina placa bacteriană sau resturile alimentare.

După tratament

Evitarea alimentelor care pătează și a tutunului

După procedura de albire dentară cu laser, se recomandă evitarea alimentelor și băuturilor cu pigmenți puternici, precum și a fumatului, pentru cel puțin 48 de ore. Acest lucru contribuie la menținerea rezultatelor, previnind acumularea de noi coloranți pe dinți.

Evitarea temperaturilor extreme

Dacă aveți o sensibilitate temporară, este recomandat ca în primele zile după albire, să evitați consumul de alimente sau băuturi foarte reci sau foarte calde pentru a minimiza disconfortul cauzat de aceasta.

Mituri despre albirea dentară

Procedurile de albire la domiciliu implică adesea utilizarea unor concentrații mai scăzute de substanțe de albire și pot necesita utilizarea frecventă spre a obține rezultate vizibile.

Albirea dentară poate cauza o sensibilitate temporară în unele situații, dar tehnologiile moderne și formulările avansate de agenți de albire au redus semnificativ riscul de sensibilitate asociat procedurilor de albire cu laser.

Albirea dentară cu laser nu este o procedură dureroasă. În timpul tratamentului, gingiile sunt protejate cu materiale de izolare, iar pacienții pot experimenta cel mult, o ușoară senzație de căldură.

Efectele albirii sunt semipermanente, iar ele pot fi influențate de obiceiurile alimentare, fumat sau alți factori care pot duce la decolorarea dinților. Este recomandat să adoptați o igienă orală adecvată și să evitați factorii care pot contribui la îngălbenire pentru a menține rezultatele.

Suntem aici dacă ai nevoie de

Albire dentară cu laser
Contactează-ne

iar specialiștii noștri vă vor recomanda cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră.

Vrei o programare?

Lasă-ne datele tale