logo-header-2
Edit Content

Date de contact

Igienizare Dentară

La SmilePro, punem accent pe prevenție și oferim proceduri de profilaxie dentară pentru a ne asigura că te bucuri de un zâmbet sănătos pe termen lung.

Ce este profilaxia și igienizarea?

Profilaxia dentară reprezintă totalitatea tratamentelor și procedurilor cu scopul de a preveni potențialele probleme și a-ți menține zâmbetul cât mai sănătos.

Menținerea unei sănătăți orale optime începe acasă prin metodele clasice de igienizare: periajul dentar de cel puțin două ori pe zi și utilizarea aței dentare. Igiena dentară realizată corect la domiciliu trebuie însă complementată printr-un consult periodic la 12 luni la medicul dentist. În timpul acestei vizite, este recomadată realizarea unei igienizări profesionale, ce constă într-un detartraj cu ultrasunete, airflow și periaj profesional.

Igienizarea este extrem de importantă întrucât contribuie la o mai bună curățare a dinților, o respirație mai plăcută și un aspect îmbunătățit.

Ce este detartrajul cu ultrasunete și airflow-ul?

Detartrajul este procedura de îndepărtare a plăcii bacteriene și a tartrului depus pe dinți și între gingie și dinte folosind un instrument de curățare cu ultrasunete. Aparatul cu ultrasunete produce mici vibrații, cu ajutorul cărora este îndepărtat tartrul. Dacă sunt lăsate să se acumuleze, placa și tartrul vor favoriza apariția bacteriilor care pot provoca carii și boala paradontală.

Detartrajul poate fi complementat de procedura cu airflow, prin care se îndepărtează petele persistente de pe dinți și placa bacteriană,  folosind o combinație de apă, aer comprimat și particule fine de bicarbonat de sodiu. Aceste trei componente sunt combinate într-un jet de mare putere care îndepărtează ușor petele de pe dinți, inclusiv zonele greu accesibile.

Ai nevoie de o igienizare profesioanală?

Contactează-ne, iar specialiștii noștri se vor asigura că ai o dantură sănătoasă și frumoasă, lipsită de placă bacteriană și tartru.

Dar periajul profesional?

Periajul profesional se realizează, de obicei, după procedura de detartraj. Periajul are rolul de a îndepărta petele externe și a netezi suprafața dinților, dar și de a-i face mai strălucitori. 

Periajul se realizează de medicul stomatolog sau igienistul dentar cu ajutorul unor periuțe speciale și unei paste de profilaxie. Prin mișcări circulare, suprafețele dentare vor fi curățate, procedeul fiind unul complet nedureros. 

Beneficiile igienizării profesionale

Igienizarea profesională îți permite să te bucuri de un zâmbet frumos și sănătos, având multiple beneficii:

Etapele unei igienizări profesionale

Suntem aici dacă ai nevoie de

Igienizare

Dentară

Contactează-ne

iar specialiștii noștri îți vor reda un zâmbet frumos și sănătos

Vrei o programare?

Lasă-ne datele tale