Tratament parodontoză

Protejarea sănătății tale orale și a dinților naturali este prioritatea noastră principală! Dacă te confrunți cu probleme parodontale, te așteptam la SmilePro pentru tratamente și intervenții eficiente, moderne și sigure.

Boala paradontală (sau parodontoza) este o afecțiune cronică

Boala paradontală (sau parodontoza) este o afecțiune cronică ce afectează gingiile și țesuturile de susținere a dintelui. În stadiul său incipient, numit gingivită, gingiile pot deveni imflamate și roșii și pot sângera. În forma sa mai gravă, numită parodontită, gingiile se pot îndepărta de dinte, osul se poate pierde, iar dinții se pot slăbi sau chiar cădea. Parodontoza se manifestă în special la adulți.

Daca nu este tratată la timp, boala parodontală poate cauza complicații serioase. De aceea, la SmilePro punem accent pe prevenție, depistăm din timp problemele dentare și luăm toate măsurile necesare pentru a evita pierderea dinților și a menține un zâmbet cât mai sănătos și frumos.

Cauzele parodontozei

Ca și în cazul multor alte boli ce țin de sănătatea orală, bacteriile și acumularea plăcii bacteriene reprezintă adesea cauza principală a apariției parodontozei. Alți factori care contribuie la apariția bolii gingiilor include factorii genetici, stilul de viață nesănătos, fumatul, o dietă săracă în nutrienți, diabetul sau alte boli autoimmune sau sistemice.

Simptomele pardontozei

Acestea sunt cele mai frecvente semne și simptome ale bolii parodontale:

Gingii roșii, imflamate, sensibile
Sângerări în timpul periajului și/sau folosirii aței dentare
Retragerea gingiilor (gingiile care se îndepărtează de dinți)
Dinți slăbiți sau separați
Respirație urât mirositoare persistentă (halitoză)
Modificarea mușcăturii și a alinierii dinților maxilarului si mandibulei

Te confrunți cu unul sau mai multe din aceste simptome?

Programează-te pentru un consult de specialitate la SmilePro!

Stabilirea diagnosticului

Pentru a stabili diagnosticul de parodontoză, medicul specialist va realiza:

Tratementul parodontozei

Tratamentul parodontozei diferă de la persoană la persoană, dar și  în funcție de stadiul de evoluție al bolii parodontale. Medicul stomatolog iți vă recomanda cea mai optimă soluție de tratament, care poate include:

Instrucțiuni de igienă orală

dacă prezinți simptome de gingivită, medicul dentișți te poate ajuta să previi evoluția acesteia în parodontită, explicandu-ți cum să te speli corect pe dinți pentru a îndepărtă placa bacteriană mai eficient sau cum să utilizezați ața dentară și perile interdentare pentru a curăța locurile greu accesibile.

Curățare profesională

prin care medicul dentist sau igienistul îndepărtează placa bacteriană acumulată și tartrul.

Antibiotice

ocazional, acestea pot fi plasate în pungile paradontale sau prescrise pentru a elimina infecțiile izolate care nu au răspuns la alte tratamente nechirurgicale.

Intervenție chirurgicală

există câteva tipuri de intervenții chirurgicale care sunt folosite pentru a trata boala parodontală. Stomatologul poate ridica și tăia gingia pentru a curăța depozitele de placă și tartru de pe suprafața rădăcinii. Dacă există pierderi osoase, medicul dentist poate utiliza un material regenerativ (sau grefă) pentru a trata acest lucru.

Beneficiile realizării tratamentului de canal la SmilePro

Suntem aici dacă ai nevoie de

Tratament

parodontoză

Contactează-ne

iar specialiștii noștri îți vor reda un zâmbet frumos și sănătos

Vrei o programare?

Lasă-ne datele tale