fbpx

Tratament parodontoză

Protejarea sănătății tale orale și a dinților naturali este prioritatea noastră principală! Dacă te confrunți cu probleme parodontale, te așteptam la SmilePro pentru tratamente și intervenții eficiente, moderne și sigure.

Ce este parodontoza?

De ce apare parodontoza și cum se manifestă?

Parodontoza, cunoscută și sub denumirea de boala parodontală, apare în principal din cauza acumulării de plăci bacteriene pe suprafața dinților. Această placa devine treptat tartru, care, în absența unei igiene orale adecvate, poate irita gingiile și duce la inflamație. Printre factorii care contribuie la apariția parodontozei se numără igiena orală precară, fumatul, predispoziția genetică, diabetul și modificările hormonale, cum ar fi cele asociate cu sarcina sau menopauza.

 

Manifestările parodontozei pot varia de la gingii roșii, umflate și sângerânde la retragerea gingiilor și formarea de buzunare parodontale în jurul dinților. În stadii avansate, această afecțiune poate duce la pierderea dinților și afectarea sănătății generale, accentuând importanța diagnosticării precoce și a tratamentului adecvat sub supravegherea unui medic dentist.

Care sunt tipurile de boli parodontale?

Există mai multe tipuri de boli parodontale, iar fiecare afectează diferite componente ale sistemului de susținere a dinților.

  • Gingivita este una dintre cele mai frecvente, caracterizată prin inflamația gingiilor și sângerarea acestora în timpul periajului dentar. 
  • Parodontita, pe de altă parte, este o formă mai avansată și mai severă a bolilor parodontale, afectând țesuturile de susținere ale dinților și având potențialul de a duce la pierderea acestora. 
  • Alte forme mai rare includ boala parodontală necrozantă și parodontita agresivă, ambele cu manifestări severe și impact semnificativ asupra sănătății gingiilor și a structurilor de susținere ale dinților.

Simptomele pardontozei

Acestea sunt cele mai frecvente semne și simptome ale bolii parodontale:

Gingii roșii, imflamate, sensibile
Sângerări în timpul periajului și/sau folosirii aței dentare
Retragerea gingiilor (gingiile care se îndepărtează de dinți)
Dinți slăbiți sau separați
Respirație urât mirositoare persistentă (halitoză)
Modificarea mușcăturii și a alinierii dinților maxilarului si mandibulei

Te confrunți cu unul sau mai multe din aceste simptome?

Programează-te pentru un consult de specialitate la SmilePro!

Stabilirea diagnosticului

Pentru a stabili diagnosticul de parodontoză, medicul specialist va realiza:

Tratementul parodontozei

Tratamentul parodontozei diferă de la persoană la persoană, dar și  în funcție de stadiul de evoluție al bolii parodontale. Medicul stomatolog iți vă recomanda cea mai optimă soluție de tratament, care poate include:

Instrucțiuni de igienă orală

dacă prezinți simptome de gingivită, medicul dentișți te poate ajuta să previi evoluția acesteia în parodontită, explicandu-ți cum să te speli corect pe dinți pentru a îndepărtă placa bacteriană mai eficient sau cum să utilizezați ața dentară și perile interdentare pentru a curăța locurile greu accesibile.

Curățare profesională

prin care medicul dentist sau igienistul îndepărtează placa bacteriană acumulată și tartrul.

Antibiotice

ocazional, acestea pot fi plasate în pungile paradontale sau prescrise pentru a elimina infecțiile izolate care nu au răspuns la alte tratamente nechirurgicale.

Intervenție chirurgicală

există câteva tipuri de intervenții chirurgicale care sunt folosite pentru a trata boala parodontală. Stomatologul poate ridica și tăia gingia pentru a curăța depozitele de placă și tartru de pe suprafața rădăcinii. Dacă există pierderi osoase, medicul dentist poate utiliza un material regenerativ (sau grefă) pentru a trata acest lucru.

Beneficiile realizării tratamentului de canal la SmilePro

Suntem aici dacă ai nevoie de

Tratament

parodontoză

Contactează-ne

iar specialiștii noștri îți vor reda un zâmbet frumos și sănătos

Vrei o programare?

Lasă-ne datele tale