Tot ce trebuie să știi despre tratarea parodontozei cu laser

Ce este parodontoza?

Parodontaza, cunoscută și ca boala parodontală, este o afecțiune inflamatorie a țesuturilor care susțin dinții, inclusiv gingiile și osul. Este cauzată în principal de placa bacteriană și tartar, care se acumulează pe dinți. Tratamentul parodontozei implică o igienă orală riguroasă, curățarea profesională a dinților pentru îndepărtarea plăcii și tartarului, și pentru rezultate eficiente, tratament parodontal cu laser.

Ce este tratamentul parodontal și cum se realizează?

Tratamentul parodontozei cu laser reprezintă o abordare inovatoare și mai eficientă în îngrijirea sănătății gingiilor față de metodele convenționale. Procedura începe cu o evaluare detaliată a stării pacientului și identificarea zonele afectate ale țesutului gingival. Ulterior, medicul dentist utilizează tehnologia avansată a laserului pentru a direcționa fascicule de lumină precise asupra gingiilor afectate și a zonelor cu bacterii patogene. Laserul dentar abordează în mod selectiv bacteriile, minimizează inflamația și stimulează procesele naturale de vindecare a țesuturilor. Această metodă modernă se dovedește a fi eficientă în oprirea progresiei bolii parodontale și îmbunătățirea sănătății gingiilor într-un mod rapid și precis.

Care sunt etapele tratamentului parodontozei cu laser?

În cadrul clinicii SmilePro, abordarea tratamentului bolii parodontale este implementată într-un mod complet modern și eficient, folosind tehnologia avansată a laserului dentar în mai multe etape:

Detartraj subgingival cu aparat profesional pentru îndepărtarea depozitelor de tartru și bacteriile din zonele de sub gingii.

Decontaminarea cu ajutorul unor instrumente speciale și a soluțiilor de ultima generație HybenX și Ozosan.

HybenX reprezintă un agent de decontaminare folosit pentru curățarea gurii, capabil să îndepărteze rapid bacteriile. Acest produs îmbunătățește eficacitatea procedurilor standard de igienizare prin eliminarea componentelor reziduale ale plăcii bacteriene, care pot persista în spărturi, fisuri și crăpături, atât în structurile dentare, cât și în țesutul gingival.
Ozosan reprezintă o soluție naturală cu acțiune dezinfectantă puternică și o capacitate elevată de regenerare a țesutului. Acest produs conține ozon și are capacitatea de a distruge în totalitate microorganismele prezente la nivelul unei leziuni parodontale.

Detartraj subgingival cu aparat profesional pentru îndepărtarea depozitelor de tartru și bacteriile din zonele de sub gingii.

5 beneficii ale tratamentului parodontozei cu laser

În cadrul clinicii SmilePro, abordarea tratamentului bolii parodontale este implementată într-un mod complet modern și eficient, folosind tehnologia avansată a laserului dentar în mai multe etape:

Eficiență remarcabilă​

Tratamentul parodontal cu laser demonstrează o eficacitate remarcabilă în eliminarea bacteriilor și a inflamației gingiilor, contribuind semnificativ la stoparea progresiei parodontozei.

Procedură fără durere

Oferind o experiență fără durere, tratamentul cu laser pentru parodontoza minimizează disconfortul asociat intervențiilor tradiționale, contribuind la o experiență mai plăcută pentru pacient.

Vindecare mai rapidă

Datorită capacității sale de a stimula procesele de vindecare tisulară, tratamentul parodontal cu laser favorizează o recuperare mai rapidă a țesuturilor gingivale, accelerând procesul de regenerare.

Precizie înaltă

Tehnologia avansată a laserului permite medicului dentist să trateze zonele afectate cu precizie maximă, reducând impactul asupra țesuturilor sănătoase și maximizând eficiența tratamentului.

Reducerea sângerării gingivale

Tratarea paradontozei cu laser contribuie la reducerea semnificativă a sângerării gingivale, îmbunătățind astfel sănătatea gingiilor și prevenind progresia bolii parodontale.

Eficiență remarcabilă​

Tratamentul parodontal cu laser demonstrează o eficacitate remarcabilă în eliminarea bacteriilor și a inflamației gingiilor, contribuind semnificativ la stoparea progresiei parodontozei.

Programarea pentru tratamentul parodontozei cu laser este cheia către gingii puternice și un zâmbet strălucitor.

Cât costă un tratament parodontoză cu laser?

Costul tratamentului parodontozei cu laser variază în funcție de complexitatea fiecărui caz și de nevoile specifice ale pacientului. La SmilePro, recunoaștem că fiecare situație este unică, iar planul de tratament dentar este personalizat pentru a asigura rezultate optime. Deoarece tratamentul parodontal cu laser implică o evaluare detaliată a stării de sănătate orală a pacientului și o abordare specifică a problemelor identificate, costurile pot fluctua în consecință. 

Investiția în sănătatea gingiilor și a țesuturilor de suport ale dinților este, însă, un pas semnificativ către un zâmbet sănătos și strălucitor. Pacienții noștri beneficiază de tratamente personalizate, însoțite de expertiza noastră în tehnologia avansată a laserului dentar. Pentru a afla mai multe despre costurile și opțiunile disponibile, vă invităm să consultați pagina noastră de prețuri pentru tratamente dentare sau să programați o evaluare personalizată la clinica noastră.

Înainte și după tratamentul cu laser al parodontozei

Recomandările noastre

Înainte de tratament

Igiena orală riguroasă

O igienă orală riguroasă este crucială. Asigurați-vă că vă periați dinții de cel puțin două ori pe zi și utilizați ața dentară pentru curățarea spațiilor interdentare.

Alimentație sănătoasă

Adoptarea unei diete echilibrate și sănătoase contribuie la întărirea sistemului imunitar și favorizează procesul de vindecare. Consumul de alimente bogate în vitamine și minerale sprijină sănătatea gingiilor.

După tratament

Evitarea alimentelor și băuturilor iritante

Alimentele și băuturile prea fierbinți, reci sau condimentate pot irita gingiile după tratament. Evitarea acestora în primele zile post-tratament ajută la prevenirea disconfortului și la protejarea țesuturilor tratate.

Controale regulate

Continuați să vă prezentați la controalele regulate la medicul dentist. Acestea pot ajuta la monitorizarea evoluției stării de sănătate orală și ajustarea tratamentului, dacă este necesar.

Întrebări frecvente despre tratamentul cu laser al parodontozei

Tratamentul pentru parodontoza cu laser este în general asociat cu un disconfort minim sau chiar fără durere. Utilizarea laserului permite o intervenție mai precisă și mai blândă, reducând senzațiile neplăcute asociate procedurilor convenționale.

Pentru a preveni recidiva parodontozei după tratamentul cu laser, este crucial să mențineți o igienă orală riguroasă prin periajul regulat al dinților și folosirea aței dentare, iar vizitele regulate la dentist pentru igienizare profesională și evaluare periodică sunt esențiale.

Tratamentul cu laser poate avea contraindicații pentru anumite categorii de pacienți, cum ar fi cei cu sensibilitate la lumină, femeile însărcinate în trimestrul întâi, sau pacienți cu care iau medicamente fotosensibilizante.

Dacă v-ați pierdut dinții din cauza parodontozei, opțiunile includ punți dentare, implanturi dentare sau proteze. Consultarea cu un medic dentist vă va ajuta să identificați opțiunea potrivită, luând în considerare starea generală a sănătății orale și bugetul disponibil.

Suntem aici dacă ai nevoie de

Tratament Parodontal Cu Laser
Contactează-ne

iar specialiștii noștri vă vor recomanda cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră.

Vrei o programare?

Lasă-ne datele tale