logo-header-2
Edit Content

Date de contact

Opțiuni pentru înlocuirea dinților lipsă: soluții și recomandări

Lipsa unuia sau mai multor dinți nu reprezintă o problemă ce afectează doar estetica facială, ci poate avea un impact major asupra sănătății orale. În urma pierderii unui dinte sau chiar a mai multor dinți, pot interveni probleme de masticație, dificultăți în vorbire, pierderea altor dinți, sensibilitate crescută sau apariția bolii paradontale. Într-o astfel de situație, este recomandat ca împreună cu medicul specialist, să alegeți o soluție potrivită pentru înlocuirea dintelui sau dinților pierduți.

Care sunt opțiunile pentru înlocuirea dinților pierduți?
În funcție de numărul dinților lipsă, protezele, punțile dentare și implanturile reprezintă alternativele la care puteți apela. Bineînțeles, alegerea trebuie făcută pe baza recomandărilor medicului specialist, care va lua în considerare starea de sănătate dentară și generală a fiecărui pacient.

Proteza dentară
Proteza dentară este un dispozitiv protetic construit pentru a înlocui dinții lipsă și este susținuta de țesuturile moi și dure din jur ale cavității orale. Protezele pot fi totale sau parțiale. Acestea au un cost redus și ajută la îmbunătățirea masticației, pronunției, esteticii și încrederii în sine. Totuși, există și dezavantaje întrucât protezele nu previn pierderea densității osoase și menținerea aspectului feței, și nici pierderea dinților vecini. Mai mult, eficiența masticatorie este scăzută, iar din cauza faptului că sunt fabricate din acrilic (plastic) sau nailon irită gingiile. De asemenea, necesită ajustări periodice, ceea ce presupune costuri suplimentare.

Puntea dentară
O punte dentară este de obicei compusă din coroane dentare și susținută de dinții naturali aflați în imediata proximitate a dintelui sau dinților lipsă. Puntea dentară nu are contraindicații, nu necesită intervenții chirurgicale și are un cost moderat. De asemenea, asigură o eficiență masticatorie mai crescută. Ca și proteza, poate însă afecta menținerea dinților vecini sănătoși, crește riscul apariției cariilor dentare, nu previne pierderea densității osoase și necesită ajustări periodice.

Implantul dentar
Implantul dentar este cea mai modernă și durabilă soluție pentru înlocuirea unui dinte lipsă. Implantul este compus dintr-un șurub de titan care se introduce în os, peste care se aseaza o coroană dentară.

Aceasta nu afectează integritatea dinților vecini și previne resorbția osului. În plus, conform Academiei Americane de Implantologie Dentară, redă în proporție de 99% funcționalitatea și estetica naturală a dinților lipsă. Deși, la o prima vedere, implantul poate părea o opțiune costisitoare, este de fapt o investiție pe termen lung ținând cont poate rezista toată viața cu o îngrijire orală adecvată.
SmilePro este aici pentru tine, cu cele mai bune recomandări pentru a-ți înlocui dinții lipsă. Fă-ți o programare  pentru a discuta cu specialiștii noștri, care te vor ajuta să identifici cea mai bună variantă pentru tine!